Още по темата

„Отвличането на Адриан Златков е по модела на „Наглите”. Дори сумата на откупа, за който се говори, че е платен, варира около исканите от онази престъпна група”. Това заяви в „Здравей, България” по NOVA Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

По думите му той не помни такова мълчание от страна на МВР и прокуратурата - и в разгара на "Наглите" преди 9 години не е било така. 

Той подчерта, че ако похитителите на 25-годишния мъж, който бе освободен в неделя вечерта, не бъдат разкрити до един-два месеца, можем да очакваме още похищения. Вчера бащата на момчето потвърди, че е платен откуп, но не посочи сума. Комуникирал с похитителите с есемеси. 

„Бандата си има цикъл.

Когато прибере откуп от едно отвличане, започва да подготвя следващото”, каза Безлов.

Той не изключва възможността да е сформирана и нова група за похищения, която „доста професионално свърши всичко до момента”.

Все още няма следа от похитителите на Адриан Златков.

Източници на NOVA твърдят, че похитителите са поискали от семейството на Aдриан 3 млн. на лева. От МВР и прокуратурата засега отказват коментар. Платената сума е между 700 000 лв. и един милион, се твърди в публикации. 

25-годишният Адриан Златков беше отвлечен на 30 август, като колата му беше открита изоставена, в близост до семейната къща в с. Герман. Баща му е собственик на голяма софийска автокъща - "Софавто" Тони Златков.

Синът му е бил оставен в Искърското дефиле в посока Самоков след плащането на откупа. Оттам са го качили случайно минаващи хора, които са го закарали до бензиностанция в Горубляне. Адриан бил с маска на главата, не е видял откъде идва, нито с каква кола е бил транспортиран. Младият мъж не е видял и хората, които са го отвлекли.

МВР спира да говори за отвлечения Адриан

Възможно е Адриан да е похитен заради дългове, отвлечен е с крадена кола

Журналист: Седмици ще се преговаря за живота на Адриан

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК