Още по темата

Съдът в Атина осъди на доживотен затвор бащата на зверски убитата 4-годишна Ани, чиято смърт потресе южната съседка.

28-годишният Станислав Бакърджиев и другият заподозрян Назис Ахмедов, бяха признати за виновни за смъртта на детето. Ахмедов в началото на разследването беше сочен от бащата като Ники. 

Майката на Ани пък ще лежи в затвора 6 години.

Нови разкрития около убийството на Ани в Гърция

Бащата на Ани призна, че е нарязал трупа й

Малката Ани изчезна в края на април 2015 г., а сигналът в полицията е подаден от майката на детето. Месец по-късно гръцката полиция заяви, че 4-годишното българско момиченце е било убито, а основният заподозрян за смъртта му е биологичният му баща. Впоследствие обвинени са и двамата ѝ родители Станислав и Димитрина.

В края на миналата година стана ясно, че според медицинската експертиза разпръснати петна от кръв и генетичен материал, открити в дома на бащата на ул. „Михаил вода” в Атина показват, че кръвта на детето е била още под налягане, което предполага, че детето е било още живо. Петна от кръв на малкото момиченце, според резултатите от лабораторните изследвания, са били разпръснати из сутерена на апартамента.

Кръв и генетичен материал на детето са намерени върху възглавницата, завивката, матрака, одеялото, по коридора, плочките, стените, в банята, на пода в кухнята и по пантофите.