Още по темата

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви условията за провеждане на конкурс за отдаването под наем на базите на ЦСКА - спортен комплекс „Българска армия” и спортен комплекс „Панчарево”.

Обектите са собственост на „Сердика спортни имоти” ЕАД и ще бъдат отдадени под наем за срок от 10 години срещу заплащане на месечен наем и извършване на инвестиции. Срокът за подаване на документи от кандидатите е 11 декември. А класирането ще бъде обявено на 3 януари.

Нападнаха шефа на ЦСКА 1948, скандал на „Армията“

30 задържани по време на мача между "Левски" и ЦСКА

Томов: През 2013 използваха фенове да свалят Борисов

Парадоксално, но поставените изисквания са такива, че клубът, наследил ЦСКА - ЦСКА 1948, няма как да наеме базите.

Кандидатът трябва да е член на Български футболен съюз; да няма просрочени публични задължения към НАП, както ликвидни и изискуеми публични задължения към държавата и общината; кандидатът следва да има уставен капитал не по-малко от 5 милиона лева; участникът в конкурса трябва да притежава необходимия професионален опит и техническа възможност за обезпечаване на дейността за използване на обекта по предназначение.

Също така кандидатът следва да има установен капитал не по-малко от 5 милиона лева и да е реализирал общо за последните 3 финансово приключени години 3-годишен оборот в размер не по-малък от 15 милиона лева.

А ЦСКА 1948 е учреден през 2016 г. и няма как да изпълни изискванията на държавата.

„Условията са такива – 3 години и смятаме, че това е минимално необходимия срок. Ние търсим дружество с доказана история и доказан произход на парите, което ще ни служи като гаранция дали ангажиментите ще бъдат изпълнени. Това са критериите и не искам да коментирам предварително конкретни лица. Процедурата е отворена за всички“, заяви Кралев.

„Наясно съм, че с така изнесените факти се гарантира икономическа стабилност. Те гарантират това, че наемателят ще бъде достатъчно добър стопанин. Аз съм министър на младежта и спорта и ме интересува държавния интерес. Тези условия го гарантират”, категоричен е Кралев.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

СПОРТ Gong.bg