Още по темата

Д-р Иван Димитров, който беше обвинен за убийството на крадец в Пловдив и беше освободен от ареста срещу мярка за неотклонение „подписка“ във вторник заяви: „Не се чувствам престъпник“.

„Наистина не пожелавам на никой от вас, на никой българин, тия изроди, които постоянно се подиграват с нас...

Аз не се чувствам престъпник, казвам ви го честно. Над шест пъти са ме крали.

Съжалявам за това, което се случи. Моят живот не е това, разбирате ли? Аз не съм убиец. Не искам това да става и не съм искал това да става. Два пъти ме рани с нож. Вижте, раните са ми по краката“, каза докторът и показа превързаният си глезен пред чакащите го репортери.

Хиляди българи се вдигнаха за свободата на д-р Димитров

Ангел Джамбазки: Въоръженият мъж е свободен мъж

На въпрос дали наистина 30 минути е наблюдавал престъпника без да се обади в полицията и откъде има пистолет д-р Димитров сподели: „Хора сте, оставете ме, страшно съм разстроен.

Цялата истина ще излезе наяве. Ще разберете тогава, че аз не съм престъпник“.

Той благодари на хилядите хора, които излязоха на протести в негова подкрепа. По думите му той би направил същото.

Д-р Димитров категорично отрече да е викал приятели на помощ, за да му помогнат със заличаването на следите от убийството. „Няма такова нещо“, лаконичен беше той.

Още по темата вижте във видеото горе.

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов  коментира случая със задържания за убийство лекар в Пловдив с думите: „Твърде много хора се изказваха и произнасяха присъди, без да познават фактологията по случая. Очевидно тя е малко по-различна”.

„Единственият уязвим момент по отношение на лекаря е незаконното оръжие.

Очевидно, че е било незаконно, след като не твърди, че има законно такова. Според мен, може би, квалификацията по отношение на превишаване на пределите на неизбежната отбрана ще претърпи някакво развитие”, каза още Кокинов пред NOVA.

Според него винаги има опасност да прозвучи и обвинение „умишлено убийство”. „Но след като прокуратурата приема в момента тази компромисна ситуация и повдига, бих казал, компромисно обвинение, смятам, че обвинението ще се развие по-благоприятно за лекаря”, заяви адвокатът.

Що се отнася до обществения интерес и възможността той да повлияе на обективността на съда и прокуратурата, Кокинов заяви, че се надява това да не се случи.

„Надявам се да не повлияе, но хората са прави за себе си, тъй като усещат дефицит на справедливост. Битовата престъпност се шири в твърде големи мащаби, разкриваемостта е почти нулева, санкциите са още по-малки. Заради това, предполагаме, че и този лекар е предприел тия отчаяни мерки, за да защити имуществото си”, коментира Кокинов.

Целия разговор с Николай Кокинов вижте във видеото:

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.