Още по темата

Разполагаме с цялата информация, която касае шуробаджанашки и партийни назначения в държавата по общини, по областни центрове, по предприятия – държавни и общински. И даваме една седмица на ГЕРБ да си съберат тази свещена Изпълнителна комисия, да си решат проблемите и да знаят дали ще се съобразят с желанието на своя председател Бойко Борисов да се разчистят тези взаимоотношения и тези бакии.

Това каза депутатът от БСП Таско Ерменков. В съботния ден от БСП дадоха пресконференция и заявиха, че дълго чакат. През изминалата седмица парламентът гледа искането на депутата от ГЕРБ Делян Добрев да се оттегли от НС след скандала с "Кумгейт" - назначения по върховете на община Хасково на негови близки и роднини, за които е лобирал. След Хасково, БСП извади друга цветна диаграма, според която по върховете на държавното дружество „Булгартрансгаз” работят верни съпартийци и изобилие от депутатски майки, съпруги, куми и кумове. Стигна се до оставката на съпругата на депутата Александър Ненков. 

Източник: Nova.bg

След това БСП разкриха и Габрово-гейт, в който бил замесен братът на Томислав Дончев,който бе кмет на общината. „В последните дни в централата на БСП има над 70 сигнала за груби нарушения по места, шуробаджанащина, кадруване, разпределяне на общински средства и обществени поръчки, които постъпват от цялата страна“, поясни на брифинг Жельо Бойчев. Братът на вицепремиера Томислав Дончев-Момчил Дончев е назначен лично от кмета на Габрово за управител на общинско звено „Озеленяване“. Той управлява бюджет от над 1 млн. лв. и е назначен без конкурс и ясни критерии, на които трябва да отговаря, съобщиха тогава от партията.

След тази седмица това, което досега са изнасяли на малки порции

"като опит да вразумим управляващите и те сами да се заемат с отговорността да управляват държавата честно, ако те не го направят за тази седмица, ние ще излезем с цялата информация вече масирана по области, по общини, по държавни предприятия”. За да могат хората в крайна сметка да видят как ги управляват, къде отиват техните данъци, защо България е на това дередже, защо има някои, които са свръхбогати, има други, които не могат да изхранят децата си и в крайна сметка хората да решат дали това е моделът на управление, който на тях им харесва или не. И основната ни задача, която имаме в същото време е да преборим този страх, който се насажда в тези хора. Страхът, че ако ти не си от ГЕРБ няма да получиш работа, страхът, че ти ако не си от ГЕРБ въобще нямаш шанс в това населено място. За да могат хората да кажат своето мнение и накрая българският народ да се отърси от една не бих казал плесен, но нещо подобно“, посочи той.

БСП разкри Габрово-гейт с брата на Томислав Дончев

Йончева: Суджукгейт е детска приказка, сравнен с Хасково

ГЕРБ се разграничи от кмета си в Хасково, Йончева: Причината са кумове и приятели на Делян Добрев

„Чакаме премиерът да събере своята Изпълнителна комисия, за да се решат кадровите въпроси,

надявайки се на неговите искрени думи, когато той каза, че трябва да изчистим нещата и някои от семейството трябва да решат дали ще остават в едната или в другата позиция. Надявахме се наистина, че това ще се случи, но видимо колегите от ГЕРБ смятат, че всяко чудо е за три дни и ще могат бързичко и спокойно да замажат нещата, даже да ги профанират, както виждате започнаха вече да се занимават с шофьори на катафалки и чистачки с в социални заведения“, каза Ерменков.

"Видимо според него, тяхното очакване е напразно и смятат, че е „крайно време да се сложи край на този октопод“.

„Днес колегите от ГЕРБ се опитват да внушат, че ние действаме конюнктурно“, заяви той и увери, че са получили около стотина сигнала от всички областни и повече общински града. „Имаме схеми за хранилки в общински и държавни предприятия“, заяви той и посочи, че не ги слагат на масата не за нещо друго. „Чакаме колегите от ГЕРБ да се освестят. И както премиерът каза да се събере тази прословута Изпълнителна комисия, нещо като конклав свещен и да излезе най-накрая бял дим от комина на ГЕРБ, за да разберем какво са решили. Дали са решили нещо, дали са си изгладили противоречията със своя премиер и председател и са решили наистина да предприемат мерките по разкъсване на шуробаджанашките връзки в схеми, в които се крадат пари, усвояват пари. Или ще замажат пак нещата и ще се опитат да ни оставят с впечатлението, че всичко е наред и че така трябва да се управлява държавата“, посочи Ерменков.

Парламентът два пъти не пусна Делян Добрев да си ходи

Делян Добрев с оставка, ГЕРБ пита за мъжа на Нинова

Той припомни хронологията до момента: Хасково и един dreamteam, неприета оставка, Габрово, газово дружество. „И за съжаление като резултат от всичко това, което се случи пострада една бременна жена“, заключи Ерменков.

От БСП днес казаха, че схемата депутат и Булгаргаз и Бургартрансгаз, е вече разширена със схемата Булгартрансгаз – Булгаргаз – Столична община – КЗК. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК