Още по темата

След проверката на границата заедно с унгарския премиер Виктор Орбан Бойко Борисов захвърли ризата и панталона и се качи на лодка, за да провери как е уловът на чернокоп и сафрид. 

Пременен в розова тениска и гащета, премиерът в компанията на рибарите от местността Ченгене скеле и кмета на Бургас Димитър Николов, отиде за риба.

Как и с кого Борисов извади 4 кг риба - вижте в галерията

"ПП ГЕРБ дари след голямото наводнение през 2014 г. сглобяеми рибарски хижи, моторна лодка, хладилници и други необходими за тях пособия. Днес с тях уловихме в морето около 4 кг чернокоп и сафрид :-)", похвали се във "Фейсбук" Борисов. 

Преди това Борисов показа на Орбан организацията по охрана на българската морска граница. По-рано през деня те направиха оглед на изграденото преградно съоръжение по българо-турската граница, включващ и обход на част от него, намираща се в района на ГКПП – Лесово.

Двама премиери на границата в снимки

В петък лидерите на ЕС се събират на среща в Братислава, като основна тема на разговорите е свързана с мигрантската криза. Бойко Борисов заяви, че на срещата на върха на Европейския съюз в Братислава ще настоява за незабавна помощ за България. “В петък трябва да се чуе, че на България се помага със 160 млн. евро,
това трябва българите да го чуят", категоричен бе премиерът Борисов.