Още по темата

Българският премиер Бойко Борисов обвини западните лидери, че си измислят причини, за да не приемат България в Шенгенското постранство.

В лекцията в Брюксел под името „Нова роля на Балканите - решения за повече сигурност и по-добро управление на миграцията” българският министър-председател каза, че България плаща за действията на големите играчи на световната сцена, предава БНР.

Юнкер за Турция, еврозоната и луканката

Какво обсъдиха Меркел и Борисов в София

Борисов и Бабиш на едно мнение: Дъблинското споразумение е неефективно

Борисов заяви, че още днес трябва да се даде перспективата за интеграцията на Западните Балкани в Европейския съюз:

„Трябва да дадем перспектива на всички. Не може да оставим „черна дупка” Косово или „черна дупка” Албания, или Сърбия, или когото и да било. Това означава, че като цяло нямаме стабилност на Балканите”.

„Провалът ни във външната политика, допускането на геостратегическите играчи в света да защитават или да обслужват своите интереси – всичко на практика се обърна и дойде като проблем в Европа. Знам, че това не е модерно, знам, че това е рисковано да се говори, но това са истините и до този момент никой не е могъл и да ме обори”, категоричен в Борисов.

„Тук има и една голяма несправедливост. Най-добре пазената граница, питам в едната държава толкова милиарди се изляха, и на практика ефектът е много малък. Не е справедливо да си измисляте някакви мотиви, които ги няма”, коментира премиерът отказа да се приеме България в Шенген, въпреки че страната ни изпълнява всички технически изисквания за това.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още интересни новини последвайте страницата ни в Instagram.