19

Премиерът Бойко Борисов е дал обяснения за думите си за наличие на наркотрафиканти в парламента. Това стано ясно от изявление на главния прокурор Сотир Цацаров.

Преди дни обвинител номер едно заяви, че проверката, за която ги сезираха относно думи на премиера за наркотрафиканти в парламента ще приключи бързо в рамките на десетина дни. „А съответният наблюдаващ прокурор ще снеме обяснение от лицето, казало тези думи, а именно – от министър-председателя”, заяви Цацаров преди време.

„Както казах, ще бъдат снети обяснения от премиера Борисов.

Обясненията би следвало, казвам „би следвало”, защото не съм се прибирал в кабинета днес от парламента, да бъдат снети днес и най-вероятно са снети, защото ако не ме лъже паметта той беше призован за 11 или 11.30 ч.”, каза днес Цацаров.

Проверката на прокуратурата за думите на премиера започна по сигнали,

подадени от гражданин, от ГД „Боец“ и „Възраждане“. Главният прокурор вече изрази мнение, че това не е криминален, а политически проблем и той се прави само, за да се вдига политически шум.

БСП също беше призовала главния прокурор да разпита премиера Бойко Борисов за изказването му за депутатите, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове. Техният сигнал до главния прокурор бе по повод думите на министър-председателя на България Бойко Борисов „В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик и хора, които са купували гласове и то от затворници“. Те бяха изречени на 12 ноември в коментар за оставката на бившия здравен министър Николай Петров. 

"Ние като морален жест приехме оставката на здравния министър Николай Петров, в същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, които са купували гласове, и то от затворници, хора, които наричат българите дебили, заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов.
по време на официалното откриване на основно реконструираната и обновена зала "Асикс Арена" /бивша Фестивална/ в София.

„За ПГ на БСП е недопустимо в Народното събрание да има депутати, замесени с наркотрафик и купуване на гласове“, заявиха от БСП. 

На същото събитие в отговор на въпрос как ще коментира и за "лошия човешки материал", Борисов заяви на журналиста, че ще го осъди за това, ако не му даде доказателство, че е казал думата "лош" "Не е вярно , има звуков файл, който сме ви го предоставили, къде думата лош съм казал и защо продължавате това да говорите. Защо ми слагате думи, които не съм казал", допълни той.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК