Още по темата

След успеха на гимнастичките ни на Олимпийските игри към тях заваляха и безброй похвали от най-големите в държавата ни.

„Поздравления за силата, духа и професионализма, който показаха момичетата и треньорският екип. Нежните представителки на България бяха прекрасни, въпреки трудностите, които преживяха“, написа премиерът Бойко Борисов в своя профил в социалната мрежа „Фейсбук“.

Министърът на спорта Красен Кралев също изрази възхитата си от грациите в социалната мрежа с думите: „Те спечелиха сърцата на целия свят! Играха за всички българи с любов и страст! Респекат и поклон за всичко, което сте дали на България, слънца прекрасни!“.

Президентът на Българската федерация похудожествена гимнастика Илияна Раева пък благодари на всички българи за подкрепата и любовта към отбора.

„Скъпи българи!!!!
Благодаря ви!!!
Благодаря ви за огромната любов, подкрепа и вяра през всичките години с този отбор- епоха!“, така започва постът на Раева.

„Сега момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика са много изтощени, но приятно уморени.

„Целта беше момичетата да спечелят така жадувания олимпийски медал. Горда съм, че този отбор завършва кариерата си достойно с олимпийски медал в своята витрина”, коментира тази сутрин за „Здравей, България” по NOVA Илиана Раева.

Тя говори и за отказването от спорта на златните ни момичета с бронзови медали: „Тези момичета играят осем години при един много натоварен цикъл. Това е доста изтощително за всеки спортист, с тренировки по 8-10 часа на ден. Това е единственият ансамбъл, които за осем години състезания, има 80 медала в своята витрина”.

Раева разкри, че не е гледала съчетанията на съперниковите отбори и не може да коментира оценките на съдиите.

„Ние сме толкова щастливи от този медал. Той за нас е с цвета на златния медал. Но в крайна сметка това е решение на съдиите“, добави тя

Легендарната българска треньорка Нешка Робева е категорична, че с оглед на всичко преживяно от момичетата отличието им е със стойността на злато. „Честито на българските жени. Доказахме, че сме силни. Състезанието беше невероятно, а конкуренцията – изключителна. Като знаем през какво преминаха тези деца,

този бронзов медал има цвета на златото“,

каза тя за gong.bg.