Още по темата

"Имаме много сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде в сферата на бизнеса, особено в сферата на туризма", заяви премиерът Бойко Борисов след среща с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва. 

"Голям интерес има в ИТ сектора, България е водеща и призната в това отношение, както и в сферата на управление на туризма“, посочи той.

"В момента в България има студенти от Кабо Верде, надяваме се повече студенти да завършват висшето си образование в България“, посочи Борисов, цитиран от Агенция "Фокус". „Кабо Верде има много близки отношения с ЕС и ЕНП“, обясни Бойко Борисов.

Кабо Верде е островна държава в Северния Атлантически океан на запад от бреговете на Африка. 

"Би било прекрасно България да бъде добър модератор и посредник в следващите месеци, защото ще има доста събития между Европа и Кабо Верде в рамките на годината", каза още Борисов.

"Бихме искали да работим в посока на привличане на повече инвестиции от България. Заинтересовани и отворени сме да приемем български инвеститори в различни сфери, особено в сферата на туризма", каза от своя страна премиерът на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва. 

„Предлагаме стабилност, доверие и предвидимост, така че е много нисък рискът за хората, които решат да инвестират в страната ни. Други европейски държави вече инвестират в Кабо Верде и постигат печалба“, каза още той. 

„Туризмът представлява 25% от БВП на Кабо Верде, имаме годишно нарастване с около 20%“, изтъкна той. „Кабо Верде се приготвя да функционира като трамплин за европейските страни към Африканския континент, за европейски бизнес инвестиции“, заяви премиерът.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram