Още по темата

Малкият Мустафа, който е болен от левкемия и е изоставен от повече от месец сам в детското отделение на болница "Свети Георги" в Пловдив, все още не е посетен от нито един от роднините си, предаде NOVA

Според майка му - Джейлян Халилова, която го е родила на 12 г., тя ще отиде да го види днес. Всякакво посещение на роднини при детето ще става с придружител - социален работник.

Останалите 3 деца на 21-годишната майка са в дома за деца в Кърджали.

Случаят с малкото момченце стана известен преди седмица, когато лекарите помолиха хората с възможност да пратят дрешки за него. За времето, в което е бил сам, той е станал много тъжен и се наложило другите майки да се грижат за него. За него е създадена и група "Да помогнем на Мустафа" във "Фейбук". 

Мустафа е за втори път в детската онкохематология, след като през 2015 г. му е поставена тежката диагноза, минава химиотерапия и е бил стабилизиран. Доведен е повторно този юли след рецидив на болестта и влошаване на състоянието. В момента е стабилизиран, лечението с химиотерапия продължава.

Източник: NоvaTV

21-годишната Джейлян Халилова обясни, че няма пари и затова не го е посещавала, а не го е изоставила. Джейлян живее в квартал „Боровец“ в Кърджали. Младата жена, която е родила Мустафа на 12 г., разказа, че ѝ е много трудно да се грижи за другите си три деца. Мъжът ѝ се намира в Свиленград и по никакъв начин не се вълнувал от съдбата на общо четирите им деца, сред които е и Мустафа.