Още по темата

Алпинистът Боян Петров, който претърпя пътен инцидент и беше в тежко състояние съобщи в „Здравей, България“ по NOVA, че планира да покори най-високия връх на планетата Еверест.

„В момента съм в отлично състояние, неочаквано добро след 6 дни в реанимация и прескачане на трапа. Запазил съм си духа. Сега съм още по-силен и с желание да покоря още, така че догодина съм планирал Еверест“, заяви той.

Кой е алпинистът Боян Петров

Петров се връща и към инцидента от миналата седмица: „Работихме със светлоотразителни жилетки върху банкетната лента. Това място става все по опасно както за животните, така и за хората. Убеден съм, че там магистрала не трябва да има“.

Според алпиниста целият трафик трябва да бъде изведен от Кресненското дефиле.

Какво още каза Боян Петров чуйте във видеото:

Петров и екологът Андрей Ковачев пострадаха на 23 август, когато докато преброявали прегазените животни на ГП-Е79, където трябва да мине лот 3.2 на АМ „Струма“, върху тях връхлетяла кола. Катастрофата е станала в 11.20 ч. в района на Османска чешма на входа на дефилето, а от силния удар единия от мъжете е изхвърлен зад 40-сантиметрова подпорна стена.

Двамата бяха откарани в болница в тежко състояние. Боян Петров беше с черепно-мозъчна травма, перфорирани ребра, белодробна контузия и беше на апаратно обдишване. Андрей Ковачев беше малко по-добре – с мозъчен оток. Боян Петров беше в медикаментозна кома, но още на следващия ден беше изваден от нея, а лекарите обявиха, че той има „уникален организъм“

Колата, блъснала Петров и Ковачев е била управлявана от 27-годишна румънска гражданка, на която в момента е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5000 лв. Тя е обвинена в нанасяне на средни телесни повреди по непредпазливост.

Още за Боян Петров:

Алпинистът диабетик пак покори 8000 метра

Дневникът на Боян Петров: Как изкачих Макалу

Кой е българинът, покорил смъртоносните 8000 метра