Още по темата

Одобриха бюджета на София за тази година. Най-големият град в страната ще разполага с над милиард и половина лева. 650 000 лв. столицата е събрала сама от данъци, такси и глоби.

Най-много пари през 2018 г. ще се харчат за образование – над 350 млн. лв., почистване, озеленяване и други разходи за по-подреден град – 250 млн. лв., предаде NOVA

Бюджетът за догодина е със 104,868 млн. лв. повече от този за 2017 г. Заложените собствени приходи са близо 654 млн. лв. Планираните приходи от местни данъци са 306,6 млн. лв., което е с 13 млн. лв. повече от миналата година, а неданъчните – 347,3 млн. лв. (увеличение със 17,3 млн. лв.)

Собствените приходи от основния данък – за недвижимите имоти, са 103 млн. лв., а от такса смет, с която се финансира изцяло почистването и третирането на отпадъците – 200 млн. лв.

Нов скандал с кмета на "Младост"

Почти половин милиард – 494,988 млн. лв. са за инвестиционната програма, а от тях 383,613 млн. лв. са вропейско финансиране.

Общинарите гласуваха и част от мерките за справяне с мръсния въздух в София. За днес и утре прогнозата е за опасно мръсен въздух - ще паркираме по булеварди, без зони за платен престой в София. Общината окончателно се отказа от спорната мярка за затваряне на улици или направо на цяла София за коли с четни или нечетни номера в дните с висока концентрация на фини прахови частици, но пък внесе ново предложение – да се разрешава паркирането в дясната лента на по-големите булеварди. Това ще се прави с идеята шофьорите да оставят автомобилите там и да се прехвърлят на близкия градски транспорт. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК