Още по темата

Момичето, което бе бито и съблечено пред камера от негови съученички, днес трябва да е на училище. Родителите на 14-годишната ученичка отказаха коментар и поискаха да не тормозят повече дъщеря им. И тя, и насилничките й, са шестокласнички. 

"Чака да започне училище. Ще се оправи", каза майка й, която отказа да бъде снимана, предаде NOVA

Клипът бе качен във "Фейсбук".

На него момичето, което е с потник и къси панталонки, е накарано да се съблече чисто голо, а едно от момичетата, които снимат, дори я поваля на земята и я бие. Скандалът се е разразил заради момче - едната от насилничките я пита дали е спала с въпросното момче. 

Вижте кадри от бруталната саморазправа с детето

На кадрите се чува как жертвата на агресията казва, че под панталонките няма бельо. "Как нямаш гащи, как ще излезеш така", избухва побойничката. 

Момчето, разпространило клипа във "Фейсбук",

твърди, че не се случва за пръв път да я унижават така. Той видял видеото на стената на една от насилничките и го препубликувал. Той твърди, че преди се е опитал да помага на жертвата и да я промени. Тя обаче го напсувала на майка и той решил да отмъсти. 

На полицията е известно кои са ученичките, извършили и заснели гаврата.

По случая работи детска педагогическа стая, защото участничките в клипа са малолетни. Родителите са подали жалба. Образувано е досъдебно производство. 

"И в училище, и родителите, и съседите - всички ние някъде бъркаме, за да се стигне до тази агресия", коментира училищният психолог Младен Владимиров.