Още по темата

Тримата младежите от Стара Загора, които купиха дипломатическия клуб в столичния квартал „Бояна” за 8,5 милиона лева получили парите за сделката от щедри съдружници. Това разказа бащата на 21-годишната управителка на фирмата, купила апетитния имот, за NOVA.

Дъщеря му Ванеса Тодорова и съдружниците й, които са студенти, били умни и амбициозни и така спечелили доверието на добри хора, които им дали огромната сума, твърди бащата.

Все още не било ясно дали те или някой друг ще стопанисва дипломатическия клуб.

Въпреки богатството си на хартия, младите бизнесмени живеят на квартира. Началният капитал на фирмата им е бил едва 3 лв.

Данъчните трябва да проверят откъде купувачите на Дипломатическия клуб „Бояна” са намерили пари, за да финансират сделката, коментира днес за Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев.

"Ако се окаже, че има адекватно обяснение, кредит, или каквото и да било друго, което звучи убедително най-малкото за данъчните служители, да кажем, че всичко е наред. Но при всички случаи е редно да проверят", посочи той.

Според "Капитал" продажбата на дипломатическия клуб е първата по-едра сделка на Агенция за приватизация за тази година. Към търга, който включвал дипломатическия клуб "Бояна" и още три имота в квартал "Изток", интерес проявили две фирма. Втората обаче, въпреки че внесла депозит от 1,2 млн. лева, не се явила на самия търг. Така имотите отиват при фирмата на тримата млади старозагорци.