Още по темата

Двама служители на териториална дирекция на Националната агенция по приходите (НАП) в София от т. нар. оперативен контрол бяха задържани с подкуп.

Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Осъдиха двама инспектори на НАП за подкуп

Служител на НАП-Пловдив обвинен за търговия с влияние

„Във вчерашния ден под ръководството на Софийска градска прокуратура разследващи полицаи от Главна дирекция „Национална полиция“ са извършили процесуално-следствени действия по повод сигнал от собственик на автосервиз в София, че му се иска подкуп от инспектори от НАП, за да не му съставят акт за установяване на административно нарушение. Поискали са първоначално 7000 лв. и са получили във вчерашния ден 2000 лв.”, посочи Арнаудова.

„Собственикът на автосервиза е подал сигнал в Софийска градска прокуратура за това, че му се иска подкуп“, заяви Арнаудова и уточни, че веднага са били поискани специални разузнавателни средства.

По думите ѝ парите са били предварително белязани от органите на разследването и същите са открити у едно от двете претърсвани лица.

„По разпореждане на Софийска градска прокуратура е запечатано служебното им помещение, което се намира на ул. „Аксаков“ 1.”

„Предстои Софийската градска прокуратура да поиска разрешение от Софийския градски съд за претърсване и на служебното помещение. Двете лица ще бъдат задържани за 72 часа от Софийска градска прокуратура и в понеделник ще се поиска постоянният им арест в Софийския градски съд“, добави Арнаудова.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК