Още по темата

Буквално срината в килията е Анита Мейзер, обвинена в убийство по непредпазливост на съпруга й Николай Димов.

52-годишната варненка е изпаднала в депресия заради забавянето на съдебномедицинската експертиза, от която зависи свободата й, разкриха пред "България Днес" близките й. Вече втори месец тя е в тясната килия на варненския арест.

"Адвокатът й я посещава през ден, за да й вдъхва кураж. Дъщерята Джулия

също идва редовно и подкрепя майка си в тежкия момент. Но истината е, че Мейзер е в нервна криза. Плаче постоянно и казва, че времето е спряло", разкриват близки на обвиняемата.

Анита Мейзер в снимки

Мейзер се сдоби с две обвинения, след като мъжът й Николай Димов, на 40 г., бе открит удушен в дома й в нощта на 13 срещу 14 август. Ръцете, краката и вратът му са били пристегнати със свински опашки от самата Анита. По думите на Мейзер странните примки имали за цел да бъдат скъсани от Николай с напрягане на мускулите. Едното за убийство по непредпазливост, а другото е за опита си да подкупи полицай по време на разпитите, за което разказва самият униформен.
 

Веднага след инцидента в средата на август са лансирани две версии за фаталния край на културиста. Едната бе, че е загинал при сексуална игра. Отговор на въпроса как е умрял Николай и бил ли е убит нарочно ще даде важната тройна съдебномедицинска експертиза. Тя обаче скандално се бави, макар аутопсичният протокол да е готов отдавна. Документът сочи, че Николай е умрял от загърляне, а не от чужда ръка. 

Версия: Мейзер вързала мъжа си със свински опашки за шоу

Обрат по случая с убийството