Още по темата

Бившата Мисис България Анита Мейзер остава с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това реши днес Варненският апелативен съд. Причината е, че има реална опасност тя да се укрие или да извърши друго престъпление.

Роднините на убития Николай Димов приеха решението за оставането на Анита в ареста с аплодисменти.

На 17 август Варненският окръжен съд остави Мейзер в ареста с мотива, че има реална опасност да се укрие, ако е на свобода. Анита има двойно гражданство и американски паспорт,  който не е открит при огледите в дома ѝ.

Според съда от интервютата на жената в интернет има данни, че тя е била на различни места в чужбина – в Коста Рика, САЩ и Китай, и макар че притежава жилище във Варна, не пребивава постоянно в България.

В същото време обвинената за убийството се разплака в съдебната зала. За първи път тя говори и пред медиите и отново подчерта, че няма да бяга, защото е невинна и иска да го докаже.

„Ако всичко протича нормално и според закона, всичко ще е наред. Но сестра му е общински съветник и е с такива сериозни връзки в България, че ме мачка по възможно най-долния начин. Моите съболезноваия към нея и към цялото семейство, но аз съм невинна. Искам да умра достойно, искам да докажа, че съм невинна, но

не мога отново да се боря с цял народ, както беше през 2014 г.“,

каза обвиняемата Мейзер през сълзи, цитирана от NOVA.

По-рано днес се появи информация, че мъжът на скандалната миска – културистът Николай Димов, най-вероятно е имал проблеми в интимно отношение. Резултатите от аутопсията показват, че в кръвта на мъртвия културист са открити

свръхколичества от хормон на растежа,

съобщава „24 часа“.

Хормоните на растежа се съдържат в големи количества в анаболните препарати и влияят негативно върху половия живот.

Близки и роднини на Николай смятат, че той е убит умишлено от съпругата си, а не по непредпазливост и от страст по време на полов акт. Негови приятели твърдят, че

с Анита били в лоши отношения и не са имали сексуални контакти поне от година.

Анита Мейзер в снимки

40-годишният културист и фитнес инструктор беше намерен мъртъв в жилището на съпругата си - 52-годишната Анита Мейзер, в кооперация до "Евксиноград" край Варна в ранните часове на 14 август. Тя твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2,30 ч. през нощта, като оставила Николай пред луксозната жилищната сграда с двама негови приятели, които тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът ѝ вече бил мъртъв. Вече е ясно обаче, че тя се е качила с Николай в апартамента и никой друг не е влизал там. На 15 август стана ясно обвинението, което ѝ е повдигнато – по член 124 ал. 1 от НК, грозят я от две до 8 години затвор – причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлена средна телесна повреда. По-късно ѝ бе повдигнато ново обвинение - за подкуп, по което я грозят до 10 години затвор и глоба от 15 000 лв. В момента тя е с наложена най-строгата мярка - задържане под стража. 

Още по темата:

Какво не знаем за Анита Мейзер

Анита Мейзер за връзката си с Николай: Като куче и котка сме

Обвиняват Анита Мейзер за убийството на мъжа й