„За мен това е клопка. На заден багажник оставени ей така. Това ще се разследва тепърва кой ги е оставил. Едва в 17:00 имаме адвокат. Четири часа от 1 без 15 до 17 нямаше адвокат. Казаха, че нямам право на адвокат и направиха показно. 34 полицаи, 9 коли имаше”, бяха първите думи пред журналисти на арестуваната кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

Днес се очаква прокуратурата да обяви подробности по ареста. Според неофициална информация в служебната кола на Иванчева са открити близо 70 хил. евро - подкуп за издаване на разрешително за строеж.

ВИЖТЕ ЗРЕЛИЩНИЯТ АРЕСТ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Арестуваха кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева

Най-вероятно това ще се окаже много шум за нищо, коментира за "Здравей, България" адвокатът Ирен Савова, която е защитник на зам.-кметицата на "Младост" Биляна Петрова, която също бе арестувана заедно с Иванчева.

Клиентката ми смята, че това е начин да бъде отстранена г-жа Иванчева от поста, каза Савова.

"Изключително унизителен беше начинът, по който се отнесоха към тях. Тези жени не бяха пили вода, не бяха ходили до тоалетна. Да отиде адвокат, за да им съдейства за най-елементарни нужди. През цялото време клиентката ми плачеше от унижение, от това, че има син и майка, която гледа. Беше в доста тежко състояние. Викана е била и Бърза помощ", каза още Ирен Савова и добави, че Биляна Петрова във всички случаи ще си търси правата.

Според адвокатката, клиентката й казала, че докато са били на среща в общината, колата е била отключена. Савова потвърди, че когато е отишла на мястото, са правили опис на намерените в колата пари.

Нов скандал с кмета на "Младост"

Поискаха оставка на кмета на „Младост“, тя: Няма да я дам

Полицията няма право да държи окована в белезници в центъра на столицата часове наред Иванчева, коментира адвокат Марин Марковски за Дарик радио.
 
„Категорично не могат да я държат по този начин на улицата, защото уронват честта и достойнството ѝ. Дали е направила, или не престъпление - съдът ще реши. Само че в наказателно-процесуалния кодекс има забрана за действия, които уронват честта и достойнството на всички, които са обвиняеми, заподозрени, та дори и подсъдими“, заяви Марковски.

"Категорично това е нарушение на наказателно-процесуалния кодекс. Открояването на този факт е основание за молба до Страсбург за обезщетение, независимо какво ще се докаже във връзка със случая“, каза още адвокатът.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram