Историята на баба Костадинка, на 92 години, която продава картини на светофара на пазар Чаталджа във Варна, обиколи социалните мрежи и събра десетки споделяния и харесвания. 

Историята й разказва варненката Валентина Андонова във "Фейсбук", а хората, които искат да помогнат на жената, са много. Баба Костадинка иска да помогне на болната си дъщеря и на внука си, затова й се наложило да продава платната си. Цената им е от 10 до 40 лв. 

Валентина е станала свидетел на потресаваща история. Един ден, минавайки през пазар "Чаталджа" във Варна жената видяла приказните пейзажи на художничката. Спряла се и се разплакала от умиление, когато чула сърцераздирателната история.

"Това е баба Костадинка, на 92 години, която продава своите картини на светофара на пазар "Чаталджа".

Една от многото.Възрастни хора, принудени до последно да изкарват хляба си, приклекнали по българските тротоари. Баба Костадинка не проси, не моли за помощ и за жалост отдавна е изгубила надежда за достойни старини. Продава красота, късчета от душата си, нарисувани с акрилни бои върху платно. Не се оплаква от нищо, само че краката не я държат. Усмихна ми се и тихичко ми се извини, че не може да се изправи, докато разглеждам пейзажите. Приседнах до нея, вече знаех, че ще купя картина.От две седмици съм във Варна. Моята Варна, изпълнена съм със смесени чувства на радост и нa разочарование от това, което виждам по улиците.(...) Казах й, че искам да купя най-скъпата й картина за подарък на моята майка. А милата жена през сълзи каза, че от дни не успява нищо да продаде и която и картина да купя ще ми направи отстъпка, защото има нужда от парички, за да помогне на болната си дъщеря и на внука си. А пенсията до никъде не й стига, само за лекарства и за ток ...

Това е баба Костадинка на 92 години, продава душата си за дребни пари.Това може да е вашата баба, майка, леля или съседка, приклекнала тихо на тротоара с надеждата да продаде нещо, за да помогне на някого.