Още по темата

Първата в България кабина за 3D сканиране на хора вече е инсталирана и бе официално открита в столичния The Mall. Демонстрация на триизмерното сканиране направи актьорът Ивайло Захариев, който влезе в кабината със сина си Дамян и съпругата си Миряна.

Двамата призоваха пристрастените към селфи снимките да оставят в миналото рисковите ситуации и да заложат на сигурно.

Все пак селфито е само човек или група от хора, които се усмихват в обектива“, коментира пред Vesti.bg актьорът от сериала „Под прикритие“. Захариев разказа, че често му се налага да си прави селфи заради фен-страницата във фейсбук, но никога не би рискувал живота си заради една снимка. Според него големият бум на тези снимки вече е отшумял, макар че хората няма да спрат да си правят селфи.

Съпругата му Миряна обясни, че е много по-добре да си направиш банално селфи в банята, отколкото да рискуваш живота си като се снимаш на ръба на скала или до движещ се влак. А най-новата технология е съвсем безопасна, но има много предимства.

Кабината за 3D сканиране наподобява фото-кабина – от онези, в които влизаме за няколко секунди и получаваме портретна снимка. Иновативната технология на 3D сканирането позволява да бъдем заснети в цял ръст от всички страни. Резултатът е дигитално изображение – 3D селфи, което можем да разгледаме от всички страни или да споделим в социалните мрежи.

След триизмерното сканиране, можем да си поръчаме и персонална 3D фигурка, която е физическа скулптура – нещо като статуетка с нашия облик. Тя е изключително детайлна – като восъчна фигура на селебрити, но вече е достъпна за всички.

„3D сканирането ще позволи на много хора да запечатат важни за тях моменти като бременност, абитуриентски бал, сватба, бенефис, а те понякога се случват веднъж в живота. Нашата цел е да бъдем съюзници в щастливите мигове и да доставяме допълнителна радост!”, заяви Генка Димитрова – управител на zetaFORMS.

Любопитен факт, който разкриха организаторите е, че 3D селфито може да бъде използвано не само като подарък – може да бъде вмъкнато в скрийнсейвър или дори във видео игра. Това се превръща в сензация за феновете на новите технологии и геймърите.

Кабината за 3D сканиране е разположена срещу централния вход на The Mall и е на разположение на посетителите всеки ден от седмицата с работно време от 10.00 часа до 22.00 часа.