Още по темата

Спасителна операция имаше на панорамния път Шипка- Бузлуджа. Група младежи няколко часа бедстваха закъсали в преспите на забранения за движение път. Няколко екипа на противопожарната служба и на полицията се опитваха да достигнат до тях.

Сигналът е подаден на телефон 112 около 03:30 часа тази нощ. Младежите разказали, че искали да отидат да видят паметника Шипка, но не видели табелата, че пътят е затворен. 3 часа отне изваждането им. 

Шофьорът на колата ще бъде глобен с 300 лева и ще му бъде отнета книжката, а колата ще бъде спряна за няколко месеца от движение. 

Това не е първият такъв инцидент в района. На 21 януари вечерта 8 младежи в два автомобила закъсаха в снежните преспи под връх Бузлуджа. На следващия ден при спасителна операция те бяха извадени от снежния капан, след като прекараха нощта в планината. Спасителната акция обаче вдигна на крак 4 служби в област Стара Загора: Пътно управление, Полиция, Противопожарна служба, Гражданска защита. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram