Още по темата

16-годишно момче ударило такси, след като подкарал буса на баща си с висока скорост. Инцидентът станал във вторник на нерегулирано кръстовище в столичния квартал „Орландовци”.

Непълнолетният и неправоспособен шофьор Красимир Патронски седнал зад волана със знанието и позволението на баща си. Автомобилът нямал дори застраховка „Гражданска отговорност”, нито регистрационни номера, предаде NOVA.

Таксиметровият шофьор Симо Булев дори твърди, че момчето тръгнало да бяга.

"Това дете караше сигурно със 100 км/ч", посочи потърпевшият.

Източник: Nova.bg

16-годишният обаче има друга версия - тръгнал да търси баща си, а за скоростта се увлякъл и не гледал километража. По думите на момчето той взел микробуса, за да го закара да го измият. 

Бащата на Красимир е категоричен, че ще вземе спешни мерки, за да спре сина си да шофира отново, без да има право на това.

След инцидента вчера Красимир и баща му са глобени с по 200 лева.

Експертиза ще докаже кой от двамата шофьори е нарушил правилата за движение.

По данни на „Пътна полиция” само за седмица в страната са регистрирани 685 неправоспособни водачи. В София пък 10-има души са заловени да шофират след употреба на алкохол само за ден.

На 24 август вечерта 34-годишният Aхмед Юсуфов за пореден път сяда зад волана без книжка. В района на село Дагоново навлиза в насрещното и се удря челно в кола, в която съсед кара жена и болното й 7-годишно дете към болницата. Най-тежко пострадало е именно детето, което изпада в кома след тежкия инцидент. Юсуфов обяснява, че няма време да изкара книжка.