Още по темата

Тя е изваяна като статуя на древногръцка богиня и, със сигурност, притежава поне три божествени качества - красива, талантлива и вдъхновяваща.

За по-малко от два часа Деспина Ванди показа защо в родината й я наричат не просто модна икона, но от 22 години е призната и за най-успешната изпълнителка в южната ни съседка. 

Концертът в зала 1 на НДК започна с поклон - към загиналия наскоро неин колега Пантелис Пантелидис, отишъл си на 32 при нелепа катастрофа.

Деспина Ванди в зала 1 на НДК
Деспина Ванди в зала 1 на НДК Източник: Даниел Димитров

"Всички знаете за внезапната загуба на един голям гръцки певец, добър човек, приятел. През последните дни ме боли много заради загубата му, но наистина се радвам, че съм тук и ще се опитам да ви дам най-доброто от себе си, за да бъдете щастливи. Този концерт е посветен на Пантелис Пантелидис", каза Деспина Ванди, след което запя един от най-големите си хитове - "Всичко води към теб".

Вижте отблизо Деспина Ванди по време на концерта й у нас! 

Освен гласът й - в невероятна форма, публиката в София аплодира бурно и всеки жест, отправен от звездата към хората пред нея. След една от песните тя попита за името на мъж от предните редове: "Величко? Ти не си грък? Но знаеш всички мои песни! Тази песен е специално за теб! Женен ли си? Не. Ок. Свободен си!".. 

След първия час на концерта най-запалените фенове вече бяха на сантиметри от своя идол. Абсолютно умиление и бурни аплаузи предизвика малката Анастасия, която се качи на сцената, за да си вземе автограф от Деспина Ванди.

Двете очевидно се харесаха, защото малката сладуранка остана в прегръдките на певицата и така тя запя следващата си песен - седнала и сгушена в Анастасия...

Гръцката музика има у нас вярна аудитория и шоуто на Деспина Ванди е поредното доказателство за магията, с която балканските ритми могат да обединят хора от различни националности и поколения. 

Despina Vandi live in Sofia

Автор: Даниел Димитров