• 21-годишната Ивет Горанова записа пет убедителни победи в дисциплината кумите на каратето и спечели първа олимпийска титла за България след пауза от 13 години

  1/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

  21-годишната Ивет Горанова записа пет убедителни победи в дисциплината кумите на каратето и спечели първа олимпийска титла за България след пауза от 13 години

  16 снимки
 • "Не знам какво да кажа. Още не мога да го осъзная. Цяла България трябва да се гордее, да се радва, да празнува. Сигурна съм, че ще имаме поне още един златен медал до края на Олимпиадата...

  2/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

  "Не знам какво да кажа. Още не мога да го осъзная. Цяла България трябва да се гордее, да се радва, да празнува. Сигурна съм, че ще имаме поне още един златен медал до края на Олимпиадата...

 • ...Вярвам в това. Аз дойдох за златото. Не съм мислила нито за бронз, нито за сребро...

  3/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

  ...Вярвам в това. Аз дойдох за златото. Не съм мислила нито за бронз, нито за сребро...

 • ...Само златото ми беше в главата и няма как да допусна някой да ми го вземе като знам, че съм по-добра от всички в категорията", коментира Ивет, цитирана от БТА.

  4/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

  ...Само златото ми беше в главата и няма как да допусна някой да ми го вземе като знам, че съм по-добра от всички в категорията", коментира Ивет, цитирана от БТА.

 • "Искам да благодаря за подкрепата и за вярата, че българин може да стъпи на олимпийския връх след толкова много години. Искам да поздравя хората в България за златния медал. Той не е само мой, той е на всички. Сега е време за празнуване", добави тя.
 

  5/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

  "Искам да благодаря за подкрепата и за вярата, че българин може да стъпи на олимпийския връх след толкова много години. Искам да поздравя хората в България за златния медал. Той не е само мой, той е на всички. Сега е време за празнуване", добави тя.
   

 • Днес Ивет зарадва всички българи, когато спечели олимпийската титла на олимпийския турнир по карате в категория до 55 килограма в дисциплината кумите в Токио.

  6/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

  Днес Ивет зарадва всички българи, когато спечели олимпийската титла на олимпийския турнир по карате в категория до 55 килограма в дисциплината кумите в Токио.

 • Горанова стартира с победа на олимпийския турнир по карате в дисциплината кумите в Токио. Тя надделя с 5:2 точки в категория до 55 килограма над двукратната азиатска шампионка Цуюн Вън (Тайван)

  7/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

  Горанова стартира с победа на олимпийския турнир по карате в дисциплината кумите в Токио. Тя надделя с 5:2 точки в категория до 55 килограма над двукратната азиатска шампионка Цуюн Вън (Тайван)

 • Във втория си двубой от първата фаза Горанова се наложи над двукратната европейска шампионка в по-долната категория до 50 килограма Серап Арапоглу (Турция) с 5:1.

  8/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

  Във втория си двубой от първата фаза Горанова се наложи над двукратната европейска шампионка в по-долната категория до 50 килограма Серап Арапоглу (Турция) с 5:1.

 • В последния си и трети двубой от първата фаза на надпреварата Горанова победи с 5:2 точки Сара Бахманяр (Иран), бронзова медалистка от Световното първенство в Мадрид 2018 при 50-килограмовите.

 

  9/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

  В последния си и трети двубой от първата фаза на надпреварата Горанова победи с 5:2 точки Сара Бахманяр (Иран), бронзова медалистка от Световното първенство в Мадрид 2018 при 50-килограмовите.

   

 • След това на полуфинала тя победи с 4:3 точки Бетина Планк (Австрия).
 

  10/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

  След това на полуфинала тя победи с 4:3 точки Бетина Планк (Австрия).
   

 • На финала Горанова победи Анжелика Терлюга от Украйна с 5:1. 

 

 

  11/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

  На финала Горанова победи Анжелика Терлюга от Украйна с 5:1. 

   

   

 • 12/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

 • 13/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

 • 14/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

 • 15/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио

 • 16/16 Ивет Горанова спечели златен медал на Олимпиадата в Токио