Още по темата

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че 230 военни са пратени на границата.

"България има готовност да изпрати самолет, с който да прибере български граждани от Турция". Това каза Борисов пред журналисти в МС след срещата си с шефове на служби и посланика на Турция Сюлейман Гьокче.

Премиерът информира, че трите гранични пункта между България и Турция са отворени. Няма индикации за бежанска вълна, допълни Борисов.

Премиерът заяви още, че българските и турските власти поддържат добра комуникация.

ДАНС и ДАР са приведени в готовност.

По думите на премиера се наблюдава спад в напрежението в Турция.

Не пропускайте:
Хронология на опита за праврат в Турция

Стотици жертви, Ердоган призова народа да стои по улиците

Превратът в Турция е осуетен

Той ли стои зад опита за преврат в Турция

Няма данни за пострадали български граждани, допълни той.

Борисов припомни, че четири турски кораба в момента участват в учение на НАТО, като не е регистрирано напрежение около тях.

Както по-рано днес беше съобщено, на българско-турската граница са изпратени ръководството на МО и главният секретар на МВР.

Борисов допълни, че е получил уверението, че българско-турската граница няма да бъде поставена под натиск.

Трябва да бъде намерено трайно решение за всички подобни конфликти, посочи премиерът и допълни, че те не носят нищо добро.

След срещата си с турския посланик премиерът поясни, че няма напрежение сред трите милиона мигранти, които са на територията на Турция.

Междувременно обаче турските власти са издали предупреждение до граничните пунктове и летищата във връзка със сведения, че видни членове на движението на Фетхуллах Гюлен, в т.ч. журналисти, може да избягат от страната след опита за преврат тази нощ, предаде Анадолската агенция, цитирана от Асошиейтед прес.