Още по темата

Проведох разговори с председателя на ДАНС, държавната служба за разузнаване, с министъра на външните работи и с министъра на вътрешните работи, и с всички ръководители на специализирани служби.

Причината е ситуацията в съседна Република Турция.

Наредих на всички служби да следят ситуацията и своевременно да докладват. Граничната полиция е засилила патрулите по границата, пише в страницата си във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания в Турция, допълва той.

"Светът започна да свиква всеки ден да има десетки убити и това да става нормално, а то не е. Днес вече "забравихме" Ница.

Само преди един ден бяхме потресени от Ница, а днес вече цялото внимание е към Турция".

Това коментира премиерът Бойко Борисов на извънредна среща в Министерски съвет, след като военни направиха опит за преврат в Турция.

Борисов подчерта, че не подкрепя подобно неспазване на Конституцията и опит за взимане на властта чрез сила.

Границите ни остават затворени от турска страна, но въпреки това премиерът заяви: "Усилили сме максимално границата с Турция. Всички служби са си по местата. Готови сме да се отзовем по всякакъв начин за подкрепа на всеки български гражданин, който е там".

Той заяви, че до момента няма информация за пострадали българи и посъветва сънародниците ни да не пътуват в Турция към момента.