Още по темата

Общо 26 жени, участвали в музикален фестивал в германския град Дармщат, подадоха оплаквания, че са станали жертви на сексуален тормоз.

За нападенията са арестувани трима кандидати за убежище от пакистански произход.

Полицията на Дармщат не изключва възможността да бъдат подадени и други оплаквания.

Сексуалните посегателства са били извършени през нощта на събота срещу неделя по време на фестивал на открито в центъра на града.

Три жени още тогава са се обърнали към полицаите, които охранявали фестивала, и това е довело до ареста на трима търсещи убежище на възраст от 28 до 31 години, родом от Пакистан.

Още петнайсет жени са се свързали със силите на реда по-късно, се казва в изявление на полицията.

Германия вече беше шокирана от груповите нападения срещу жени в новогодишната нощ в Кьолн. Според полицията те са били дело на имигранти от Северна Африка.

Пакистански имигранти нападат сексулано жени в Германия

Жени от Кьолн разказват за ужаса на Нова година

Кметицата на Кьолн с правила за поведение на жените

Стотици жени станаха жертви на сексуален тормоз, изнасилвания и грабежи, извършени от често пияни мъже. Местните власти бяха обвинени, че бавно са реагирали на невижданата в съвременна Германия по мащабите си агресия.

Жертвите в Дармщат описват подобен сценарий. Те обясняват че са се оказали наобиколени от мъже, които ги подложили на нежелани сексуални контакти. Полицията уточнява, че в момента изяснява дали нападателите са се опитвали и да оберат жените.