Още по темата

След като години наред „Гугъл“ използва потребителските профили към услугите си за вписване в социалната мрежа Google+, изненадващо компанията реши това да се промени. 

Профилът в Google+ няма да служи за идентифициране във всички останали продукти и услуги както беше досега, но промяната ще се случи едва след няколко месеца, пише Мартин Белтов в Smartnews.bg

Вицепрезидентът на отдела, отговарящ за споделяне на съдържание в „Гугъл“ , заяви че промените се предприемат по препоръка на потребителите. 

Потребителите ще могат да използват стандартния си профил в „Гугъл“, за да работят с услугите на компанията, но за разлика от този в Google+, той няма да може да бъде последван. 

„Гугъл“ също така предлага на хората, имащи Google+ профил, който не е използван, да получат „по-добри възможности за управлението и премахването му“.

Google+ също ще промени сериозно и коментирането в YouТube. От днес коментарите, които правите в портала, няма да се появяват в социалната мрежа. 

Обратното също важи – публикуваното в Google+ няма да е видимо в YouТube.
Това се прави с цел подобряване на ефективността на услугите. 

През следващите седмици YouТube вече няма да изисква Google+ профил за качване, коментиране или създаване на канал.

Вижте още за технологии в Smartnews.bg.