Още по темата

С все по-развиващия се интерес към приложения за организация и съхранение на снимки, „Фейсбук“ решиха да участват в състезанието. Moments е ново приложение, достъпно за потребителите на Android и iOS устройства, което улеснява намирането на приятели в снимките на устройствата ви, пише Мартин Белтов във Smartnews.bg. Moments използва

технология за разпознаване на лица, която сканира и предлага отбелязване (тагване) на приятелите ви в снимките.

Ако тагнатите лица също използват Moments, ще видят снимките в собствената си синхронизирана колекция. Ако все още не използват Moments, тогава ще получат известие чрез Facebook Messenger. 

Приложението създава колекции от фотоалбуми, които съдържат потребителя и неговите тагнати приятели, като заедно с това дава възможности за търсене и преименуване.

Има две основни разлики между Facebook Moments и други приложения за споделяне на снимки: „Фейсбук“ разпознава вашите приятели чрез профилите в социалната мрежа и използва своето приложение Messenger за изпращане на известия.

Целта на социалната мрежа е да помогне на интернет потребителите да споделят всички снимки от значими събития, които по някакъв начин стоят заровени в албума на мобилното ви устройство. Moments групира тези снимки според това кой е в снимката и къде е заснета.

Концепцията е много проста и звучи наистина ефективно – на един рожден ден например, се събират много хора, които снимат събитието. Ако всички използват Moments,

тогава цялата колекция от снимки, заснети от различни хора, ще се събере.

Това е огромно улеснение за всички, които искат по най-бързия начин да изградят един цялостен албум.

От настройките на Facebook ще можете да изберете дали искате да бъдете тагвани – от тази опция зависи и това дали софтуерът за разпознаване на изображения ще „прихване“ лицето ви.

Вижте още за технологии в Smartnews.bg