Още по темата

Помните, че преди време „Гугъл“ представиха Chromecast – стик, който позволява на телевизора ви да излъчва видео от всякакви интернет източници. 

Чрез своята операционна система Chrome OS, базирана на браузъра Chrome, компанията иска да размие границите между компютри и преносими устройства, коментира Венци Димитров от Smartnews.bg

Първо бяха Chromebook лаптопите, които са идеални за уеб приложения и онлайн работа. И въпреки че много хора не ги харесват заради високата цена и ниската полезност, те изглеждат като устройства от бъдещето, когато бихме могли да носим всичко със себе си, навсякъде.

Сега идва нещо, което на пръв поглед не е нищо особено, но всъщност бихте могли да се уверите, че е стъпка в правилната посока – Chromebit е новият стик от „Гугъл“, който обединява Chromecast и Chromebook лаптопите – това е парче пластмаса, което в себе си съдържа едва ли не същия хардуер като Chromebook лаптоп. 

Поставяйки неговия HDMI порт във вашия телевизор, автоматично той се превръща в достатъчно мощен компютър, който да ви върши работа. И всичко това на цена, по-ниска от 100 долара.

Наистина звучи добре, нали? Нещо като Chromebook в джоба ви. Можете да го използвате навсякъде, на всякакъв телевизор и за каквото се сетите – от работа с e-mail-а ви, до обработка на текстови файлове и дори уеб и Android приложения. 

Chromebit поддържа Bluetooth мишки и клавиатури, тъй че няма от какво да се притеснявате. Освен че работи като Chromebook, Chromebit е и няколко пъти по-евтин от него. 

Очакваме джаджата от „Гугъл“ на пазара през лятото или ранната есен, когато ще бъдат пуснати и няколко нови по-евтини модела Chromebook.

Вижте още за технологии в Smartnews.bg