BlackBerry обмисля да пусне смартфон с Android. Този потенциален ход е част от желанието на компанията да се фокусира върху софтуера и управление на устройството, вместо да притежава изцяло операционната системa. 

Решението не е толкова изненадващо, защото след няколко отлагания на BlackBerry 10 OS и не толкова шумното ѝ пускане, канадският производител вече има под 1% дял на пазара за смартфони, припомня Smartnews.bg.

Според агенция Ройтерс операционната система на „Гугъл“ едва ли ще бъде използвана за плъзгащия се телефон, показан по-горе, който беше представен на Световния мобилен конгрес. 

„Ние не коментираме слухове и спекулации, но оставаме отдадени на BlackBerry 10, която осигурява несравними защита и производителност“, казват от от BlackBerry.

BlakBerry има връзка с Android – BlackBerry 10 разчита на емулирани Android приложения за голяма част от библиотеката си, BBM Messenger беше пуснат за iOS и Android, а компанията интегрира своята технология за сигурност в Knox софтуера на android телефоните на „Самсунг“. 

Пускането на устройство изцяло с Android би могло да увеличи влиянието на канадската компания, защото тази платформа е много по-популярна и използвана от потребителите.

Вижте още за нови технологии в Smartnews.bg