Още по темата

Намериха останките на самолета  "AgyptAir" („Иджиптеър“), който вчера се разби в Средиземно море с 66 души на борда.

Открити са лични вещи на пътниците и части от Еърбъс 320 на 290 км северно от Александрия.

Така се слага край на двудневното вече издирване на изчезналия над източното Средиземноморие самолет, изпълняващ полет от Париж за Кайро. 

Съобщението за отломките дойде от египетската армия. Кораби и самолети издирваха изчезналата от радарите машина. 

В Кайро снощи пристигнаха трима френски експерти от Службата за разследване и анализи на сигурността във френската гражданска авиация, както и технически експерт от компанията "Еърбъс".

Франция има право да участва в разследването, защото самолетът е излетял от Париж, бил е построен във Франция и на борда му са се намирали френски граждани. В египетската столица пристигнаха и роднини на 15-те френски пасажери в изчезналия самолет.

Египетските власти обещаха да поемат всички разходи по пътуването и пребиваването им в Кайро. 

Вчера също се появиха сведения за открити отломки на изчезналия самолет край гръцкия остров Карпатос, но те бяха опровергани. 

Вчера египетският министър на авиацията Шериф Фати заяви, че терористична атака, а не техническа неизправност, е по-вероятното обяснение за изчезването на самолета на египетската компания.

На това мнение са и редица експерти, предадоха световните медии. 

За това говорят двата резки завоя на самолета, както и рязкото му снишаване. 

В същото време обаче представител на американските власти обяви, че на сателитните снимки от мястото на катастрофата не се вижда експлозия.

В интернет обаче се появиха кадри на горящ обект в нощното небе: 

На борда на полет МS804 има пасажери от 12 държави - 30 египетски и 15 френски граждани, както и по един гражданин на Алжир, Белгия, Чад, Канада, Великобритания, Кувейт, Португалия, Саудитска Арабия, Судан и двама иракчани.