Още по темата

Британският депутат в Европарламента Пол Бранън се потопи в ледените води на Северно море в кампанията "Плувай за оставане", с която лейбъристите се опитват да спечелят подкрепа за оставане на Великобритания в Европейския съюз.

Бранън публикува във Фейсбук видеозапис, на който се вижда как се съблича по бански с британския флаг и плува в залива Уитни в Североизточна Англия.

Във видеоклипа е заснет и местен поддръжник с червена плажна кърпа, на която пише "Лейбъристи за оставане в името на Великобритания".
"ЕС помогна да изчистим плажовете си и днес плувам на различни места в Северно море, за да видя това лично", писа евродепутатът във Фейсбук.

През 1995 г. около 60% от нашите плажове не отговаряха на критериите за качество на водата, докато пробите показват, че сега те са под 3%. Още една причина лейбъристите да искат оставане в Евросъюза, отбеляза той.

53-годишният Бранън е член на групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП и представлява североизточния британски град Нюкасъл.

Повечето висши фигури на Лейбъристката партия призоваха избирателите да подкрепят оставане на Великобритания в ЕС на референдума на 23 юни.

Вижте още:

Мнение: Как може да рухне ЕС през 2016 г.

Камерън: Кризата с мигрантите може да доведе до Брекзит

"Фигаро": Пет причини, поради които британците искат да напуснат ЕС