Още по темата

Наводнения причиниха щети в редица населени места в германската провинция Баден-Вюртемберг, има и жертви. Хиляди германци бяха принудени да напуснат домовете си.

Те са резултат от проливните дъждове, които се изляха в неделя в южната част на Германия.

В помощ на пострадалите са включени всички оперативни служби. Около седем хиляди служители, сред които такива на пожарните и полицейските служби, са мобилизирани за справяне с последиците от наводненията. Целта им е да „предотвратят най-лошото и да ограничат щетите“, заяви министърът на вътрешните работи на провинцията Томас Щробл, който изрази съболезнования на близките на жертвите.

На свой ред от полицията определиха случващото се като „природна катастрофа“ и съобщиха за „хиляди получени сигнали за бедстващи граждани”.

Наводнения в Германия взеха жертви

Порой от вода и кал пометоха всичко по пътя си, обръщайки автомобили и откъсвайки цели дървета. Първите етажи на много къщи са наводнени, отнесени са пътища.

Бури връхлетяха Германия, Швейцария и Австрия

От къде идват капризите на времето?

Бурята Св. Юда взе 14 жертви, плаши цяла Западна Европа

Такава картина се наблюдава в почти всички общини на провинция Баден-Вюртемберг, но най-тежко е положението в Браунсбах.

От полицията съобщиха за загинал човек, хванат в капан в подземен гараж. Властите в град Швабиш Гмюнд съобщават, че жертви на потопа са станали спасител и местен жител.

Момиче на 13-годишна възраст пък беше ударено от влак, след като направило опит да се скрие от проливния дъжд под железопътен мост в градчето Шорндорф. Загиналото момиче се приближило твърде много до коловоза. Момчето, което е било с нея, е добре, но се нуждае от психологическа помощ, уточняват от местната полиция.

Баден-Вюртемберг е разположена е в югозападната част на Германия, източно от горното течение на река Рейн. Главният град на провинцията е Щутгарт.