Още по темата

11 души пострадаха при удар на мълния в парижкия северозападен парк Монсо по време на детско парти.

Сред пострадалите са осем са деца на възраст между 7 и 14 години и трима възрастни, съобщи френското вътрешно министерство, цитирано от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Шестима от пострадалите са в тежко състояние - четири деца и двама възрастни, в това число четирима души с опасност за живота, заяви говорителят на пожарната служба на френската служба Ерик Мулен.

Жертвите потърсили убежище от разразила се буря под дърво и то било ударено от мълния.

Намиращ се наблизо пожарникар в почивен ден незабавно се намесил, оказал първа помощ, включително сърдечни масажи и насочил спасителните екипи към мястото на инцидента.

"Той е видял кои са най-тежко пострадали, направил е бърз подбор на жертвите, оказал е първа помощ и се е свързал със спасителните служби. Без него положението е щяло да бъде много по-лошо", каза Мулен.

През последните три дни бури вилнеят из цяла Франция, често те са съпроводени от силни градушки. Миналата вечер в район на Франция близо до границата с Швейцария са паднали повече от 1500 мълнии. 

Отново при инцидент с гръмотевица в Германия пострадаха 35 души.

Мълния падна върху футболно игрище по време на детски мач в западния град Хопстедтен, ранявайки 35 души, трима от които сериозно, предаде агенция ДПА.

Съдията е ударен директно и спешно е откаран в болницата. Не се уточнява какво е състоянието му.