Още по темата

Северна Корея изрази подкрепата си за кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп, предаде агенция Ройтерс.

В пропаганден сайт изолираната страна го хвали като

„далновиден кандидат за президент“, който може да освободи американците, които в момента живеят в постоянен страх от ядрена атака от страна на Северна Корея.

Материал, публикуван във вторник в „КНДР Днес“ описва Тръмп като „мъдър политик“ и правилния избор за американските гласоподаватели на изборите за президент на САЩ на 8 ноемрви.

Същата статия описва най-вероятния опонент на Доналд Тръмп в надпреварата – Хилъри Клинтън като „дебелоглавата Хилъри“

заради предложението ѝ да се приложи иранския модел на широки санкции спрямо Корейския полуостров, за да се реши въпросът с ядрените оръжия.

Преди време самият Тръмп сподели, че ако стане президент на САЩ би провел разговори с лидера на Северна Корея Кин Чен-ун в опит да спре ядрената програма на Пхенян.

„КНДР Днес“ пише още, че предложението на Доналд Тръмп САЩ да изтегли войските си от Южна Корея е пътят, по който би могло да се стигне до обединение на двете Кореи.

„Оказва се, че Доналд Тръмп не е грубо говорещият и невеж кандидат, който твърдят че е.

Всъщност той е мъдър политик

и далновиден кандидат за президент“, пише в статията.

Преди няколко дни над 30 души бяха арестувани по време на митинг на Тръмп в Сан Диего, Калифорния. Припомнете си случая с видеото горе.