Още по темата

Шефът на президентската кампания на Доналд Тръмп, Сам Кловис заяви, че Хилари Клинтън не може да представлява правата на жените, защото тя е позволила "сексуално хищничество в собствения й дом“.

Кловис заяви това в телевизионно предаване, в което бе поканен да коментира последното изказване на Доналд Тръмп, че самоубийството на съветника на президента Бил Клинтън, Винс Фостър, през 1993 г. е "много странно“.

Разговорът обаче тръгна в друга посока след репортаж, свързан с известния американски комик Бил Козби, обвинен в сексуално посегателство от над 50 жени.

"Уважавам първите 17 минути на шоуто и разговора за човек, обвинен в сексуално посегателство, но е иронично, че в същото време eдна жена, която иска да защитава правата на жените,

не може да контролира сексуалните желания на мъжът си в собствения им дом.

Това разкрива много за характера на личността, която се бори за президентския пост.“, каза Кловис, като така отговори и на обвиненията на демократите към републиканците в нарушаване правата на жените и най-вече, че отхвърлят правото на аборт.

Водещият на предаването Стивън Корнацки попита шефа на кампанията на Тръмп как Хилари Клинтън е отговорна за поведението на съпруга си. Кловис заяви, че това е лична тема, но когато си публична личност и кандидат за президент много малко теми могат да бъдат извън публичния интерес.

В същото време този аргумент е изненадващ, отбелязва HuffingtonPost, след като Доналд Тръмп отказа да разкрие публично своята данъчна декларация с мотива, че хората нямат правото да знаят тази информация.

Сам Кловис става част от екипа на Тръмп преди година. През 2015 г. той е бил шеф на президентската кампания  на Рик Пери, друг републикански кандидат.

Месеци преди Кловис да спре работата си за Пери и да се присъедини към Тръмп, той споделя в имейл, че поведението на милиардера - кандидат за президент, поставя под сериозен въпрос неговите фундаментални убеждения относно християнството и консерватизма. В писмото, което е разпространено от Рик Пери, се твърди, че Донълд Тръмп никога не е искал прошка от Господ за нищо.

Кловис потвърждава за наличието на подобен имейл, в който е и похвалил Пери, че е нарекъл Тръмп "рак за консерватизма“. Кловис продължава и казва, че той вече е разговарял по тези въпроси с Тръмп и е доволен от отговорите.

Вижте във видеото, защо според Тръмп  жените не харесват Хилари Клинтън

В социалните мрежи се коментира, че подобни изказвания и лични атаки изтощават от кампанията 

"Повече се интересувам  да чуя детайли за политиката, която Тръмп ще води, ако изобщо има такава."

"Не, той няма политика. ,"Да направим Америка велика отново“ не е план или политика. Още повече, че той променя мнението си на всеки час за неща, които казва".

"Като мъж не мисля, че е редно да обвиниш жена за действията на нейния съпруг".