Още по темата

Американски университет отреди специално място на студентите, които не могат да откъснат очи от екрана на телефоните си – пътека на стълбите към гимнастическия салон, предназначена за тях, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителка на университета на долината Юта обясни, че яркозелената пътека, очертана с боя на стълбите, освежава пространството. Целта е да привлече вниманието на студентите.

Целта явно е постигната, защото идеята е обсъждана много в социалните медии. Според 22-годишната студентка Челси Меза тя отразява културно явление във времето на вездесъщите мобилни телефони.

Някои студенти вече са използвали пътеката.

Отскоро и Антверп в Белгия има своя алея, която е създадена специално за пешеходци, вглъбили се в мобилните си телефони, пише „Борд панда“.

Местна технологична компания открила, че много хора пишат на телефоните си, докато ходят, без да обръщат внимание на околните. Така хората често се сблъскват един с друг и изпускат телефоните си. Равносметката е счупени екрани и бутони, а в най-лошия случай - покупка на ново мобилно устройство.
Предназначението на алеята е да се предотврати повредата на телефони.

Миналата година пък властите в китайския град Чунцин направиха нещо подобно. Те определиха алея по тротоарите за говорещите по мобилни телефони.