1

И звестният в социалните мрежи анимационен сериал "Българ" ще се появи и под формата на дългометражен филм 3D на голям екран из кината в България от 28 ноември.

Звезди, почитатели на поредицата, дори се включиха в разпространяването за премиерата, тъй като са фенове на епизодите, които от години разсмиват в интернет.

Във видео, качено във Vbox7.com Христо Мутафчиев призова:

„Стига сте яли безвкусни пукани на тъпи американски филми! Подкрепете българската култура и гледайте първия български анимационен 3D филм - „Българ“. Много е як!"

„С огромен кеф искам да ви поканя да гледате "Българ". Неделчо Богданов и целият му екип са създали това творение и за мен ще бъде удоволствие да вляза в кинозалата и да гледам. От 40 години насам за първи път имаме пълнометражен анимационен български филм“, казва Део.

Михаела Филева, Лео, Ники Илиев, Маги Халваджиян и Скилър също подкрепят филма, а Ники Кънчев каза, че с интерес ще го гледа, тъй като и той самият е бил герой в сериала.

Сюжетът се пази в дълбока тайна, но основната история проследява как един уикенд главните герои попадат в зловещо имение, в което ги очакват поредица мистериозни изненади.

Създател на филма е Неделчо Богданов, който работи по лентата от януари тази година.

Почитателите на клипчетата ще видят на голям екран всички любими персонажи, озвучени от Иван Милушев, Ивайло Иванов, Данаил Краев, Мария Змийчарова, Неделчо Богданов, Михаела Зоева и Николай Димов.

Сериалът "Българ" съществува от 2008 г. насам, има три сезона и се радва на огромен интерес в интернет. Страницата му във "Фейсбук" има над 140 хил. последователи.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@