Качествените мултивитамини: гаранция за железен имунитет!
Източник: netinfo
0

- Всички знаем, че съвременният човек не се храни достатъчно качествено, какво бихте препоръчали, за да се попълни недостигът на хранителни нужди в ежедневния хранителен режим на всеки човек?

- Съвременната хранителна индустрия произвежда и бълва на пазара атрактивни на външен вид храни и напитки, които в голямата си част съдържат вредни за организма вещества – ксенобиотици, които са чужди субстанции и не се срещат в живата природа. Повечето от тези технологични добавки съвременният човек поглъща ежедневно.

Те са синтезирани изкуствено и силно ерозират при редовен ежедневен прием здравето на хората. Нещо повече, те кумулират в организма и трудно могат да бъдат елиминирани.

Без да искаме ние ежедневно приемаме значителни количества консерванти, оцветители, стабилизатори, ароматизатори, киселини и основи, емулгатори, набухватели, уплътнители, желиращи агенти и мн. други технологични добавки.

Нашият организъм няма нужда от тези вещества, те са чужди на неговата природа. Това е една от основните причини за бума на алергичните, автоимунните и раковите заболявания сред хората през последните няколко десетилетия, което несъмнено съвпада с началото на ерата на тоталната химизация на нашия бит и хранене.

Здравословното хранене изисква балансиран прием на основните макро и микронутриетни – въглехидрати, белтъчини, мазнини, витамини, електролити и олигоелементи, за да осигури на организма нормално развитие и поддържане на добър имунитет.

Често обаче този прием е нарушен, било поради нездравословни хранителни навици и стил на живот, било поради недоимъчно хранене и т.н.

Затова се налага понякога организмът да бъде подпомогнат чрез допълнителен прием на витамини, микроелементи и минерали, които да подсилят имунитета, особено при наличие на остри и хронични заболявания, епидемии, малнутриция, изтощение или продължителен отрицателен психо-емоционален стрес.

В тези случаи добавката на витамини и микроелементи подобрява състоянието на хомеостазата – вътрешната среда, чрез оптимизиране работата на ензимите и ендокринната система. Това води до подобряване на обмяната на веществата в организма и до укрепване на имунната система.

- Много се говори напоследък за мултивитамините и за това каква точно е тяхната полза. Вие какво мислите по този въпрос?

- Моето мнение е, че когато геномът е здрав и няма възникнали заболявания, в идеална среда и условия, организмът е една съвършена саморегулираща се система.

За съжаление поради замърсяването на околната среда и рязкото влошаване на екологичното равновесие, поради лошия стил на живот с много вредни навици на една голяма част от населението в индустриалния свят е необходим допълнителен прием на витамини и олигоелементи, за да се поддържа добра виталност и здраве, и да се елиминират или да се забавят процесите на стареене и отключването на патологични болестни процеси.

В този смисъл съм абсолютен поддръжник на допълнителното суплиментиране с микронутриенти, особено когато здравето е разклатено и съпротивителните сили на организма са отслабнали и изтощени.

- Как мултивитамините се отразяват на имунитета и общото здраве на човека?

- Чрез стабилизиране на вътрешната среда – хомеостазата и чрез мобилизиране на собствените възможности на организма да се справи с проблема. Това означава, че се подобрява работата на ензимите, хормоните и имунната система.

Повишава се устойчивостта на организма към външни рискови фактори и ендогенно обусловени патологични процеси, които биха могли да увредят здравето на даден индивид.

- Често хората се притесняват да приемат мултивитамини, защото са „пълни с химия“. В аптеките, обаче, могат да се намерят и висококачествени мултивитамини от натурални източници. Какво мислите за този тип продукти?

- Понякога хората имат право да се притесняват, защото на фармацевтичния пазар и на този на хранителните добавки се появиха много фирми с неясен произход и не изцяло доказани чрез проверката на времето положителна ефективност на техните продукти…

Когато обаче са използвани високи технологии за извличане на екстрат от естествени продукти с доказан антиоксидантен ефект и този високо ефективен екологично чист екстрат е направен пак с помощта на високите технологии под формата на таблетки, капсули, сиропи, унгвенти и т.н., стойността на такъв продукт се повишава многократно, усвояемостта от страна на организма е естествена, много по-пълна и по-ефективна.

Рискът от възникване на алергична реакция и/или автоимунен отговор е сведен до минимум.

- Важно ли е формулата на мултивитамините да е с много богат състав?

- Това е добре да бъде направено, но не е задължително условие. Доказано е, че най-силен антиоксидантен ефект имат следните субстанции и микроелементи: аскорбиновата киселина /вит. С/, алфатокоферола /вит. Е/, бетакаротена, който се съдържа в растителните храни и е/предшественика на ретинола /вит. А/, който пък от своя страна се съдържа само в храни от животински произход, селенът, цинкът, флавоноидите, каратеноидите, полифенолите и т.н.

Тук обаче трябва да се подчертае факта, че не важи правилото „Колкото повече, толкова по-добре”, защото предозирането може да доведе до отрицателни последици за организма. Всичко трябва да е балансирано и да е под периодичен медицински контрол.

- Защо е важно мултивитамините да са с бързо усвояване?

- Защото по този начин в организма се резорбират по-пълно активните съставки и положителният ефект настъпва по-бързо.

Това означава, че бързо усвоимите вещества са по-функционални, по-естествени и по-близки до природата на организма.

- Безспорен лидер в мултивитамините от натурални източни са мултивитамини Alive! Защо ги препоръчвате на хората? 

- Мултивитамините Аlive познавам отскоро, изчетох много информация за тях, прочетох много мнения във форумите. В огромната си част тази информация е положителна и с висока надеждност.

В тези продукти, освен витамините и минералите са включени и много други естествени антиоксиданти, които се съдържат в зеленолистните зеленчуци, боровинките, къпините, ягодите – фолат, флавоноиди, каротеноиди, полифеноли, протеини от уникални водорасли и гъби и всичко това премесено чрез висока технологична обработка с естествени храносмилателни ензими за по-лесна усвояемост.

Няма регистрирани странични ефекти, приемът е изключително функционален – по 1 таблетка дневно. Не на последно място предимство на този продукт е и разумната цена.

На практика за по малко от 50 стотинки на ден, човек си подсигурява всичко необходимо за поддържане на добър имунитет и добра резистентност срещу болестите.

Една таблетка Alive на ден обезпечава на организма прием на всички необходими полезни вещества, което съчетано със здравословен начин на живот и хранене гарантира с висока надеждност на индивида добро здраве и стабилен имунитет.

Повече за мултивитамините Alive! може да прочетете ТУК.

 
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Снимката е илюстративна

Отмениха търсенето на великденски яйца в гробище

Свят Преди 22 минути

Децата няма да се "катерят по гробовете", уверяват организаторите на събитието

Вътев би приел да бъде служебен министър

Вътев би приел да бъде служебен министър

България Преди 49 минути

Вътев подчерта, че е влязъл като експерт в настоящия кабинет

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Арнолд Шварценегер публикува снимка с пейсмейкъра

Любопитно Преди 1 час

Тази седмица актьорът сподели, че наскоро е претърпял операция за имплантиране на пейсмейкър

Доналд Тръмп

"Бог да благослови Америка": Доналд Тръмп продава библии по 60 долара

Свят Преди 1 час

Концепцията за Библията, покрита с американското знаме, предизвиква безпокойство сред религиозните кръгове в САЩ

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

Мъж заплаши лекар с газов пистолет в болницата в Шумен

България Преди 1 час

Причината е, че е чакал дълго за преглед

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

NYT: Ескалация от Путин – на Украйна ѝ предстоят тежки месеци

Свят Преди 1 час

Кремъл продължава да твърди, че Украйна стои зад нея, сигнализирайки намерението на Владимир Путин да увеличи ескалацията на фронта, пише експертът по руска външна политика и сигурност Хана Ноте

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

Денков: Дневният ред на обществото зависи от действията на президента

България Преди 2 часа

Това заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков във връзка с консултациите на "Дондуков" 2 в търсене на служебен министър-председател

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Act ll: Cowboy Carter: Излезе най-новият албум на Бионсе

Любопитно Преди 2 часа

Второто издание от трилогията Renaissance е посветен на тексаските корени на певицата и включва 27 парчета

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Лавров: Мирният план на Украйна е безсмислен

Свят Преди 2 часа

По думите му той се основава на "неприемливи понятия" като изтегляне на руските сили от завзети от тях територии,

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Емоционални обяснения в любов и сълзи в очите в новия епизод на “Един за друг”

Любопитно Преди 2 часа

Мъжете ще напишат романтични писма, в които изразяват най-съкровените си чувства към своите дами

<p>&quot;По-добре да умреш там, отколкото тук от глад&quot;&nbsp;</p>

От Непал до Украйна: Историята на непалския наемник

Свят Преди 2 часа

Сравнително бедна в сравнение със своите съседи като Русия, Китай и Индия, много непалци са привлечени от високите заплати, които могат да получат, мигрирайки нелегално в тези страни

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

Петър Чобанов: Споделям мнението на Димитър Радев, крайното решение е на президента

България Преди 2 часа

Екипът в БНБ трябва да продължи да действа и да вървим напред, коментира той

Снимката е илюстративна

Природни бедствия и контрол над съзнанието: Какво представлява HAARP

Любопитно Преди 3 часа

HAARP се превърна в магнит за конспиративни теории, но какво всъщност представлява

<p>Скандал в НС: Може ли да се окажем с 480 народни представители или депутати с двойни заплати</p>

Скандал в НС заради НАТО, Конституцията, "Турски поток" и депутатските заплати (ВИДЕО)

България Преди 3 часа

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се заплашиха едни други с нови временни комисии