Texas Chicken - марката, известна с домашно панираното си хрупкаво пиле и с прочутите медени бисквитки, откри два ресторанта в България. Първият е разположен на едно от най-популярните места в София - площад "Славейков", а вторият ресторант се намира в жк Дружба 1.

Заведенията за бързо хранене са част от плана за развитие на франчайзополучателя за България - Cинема Ентъртеймънт ЕООД, който предвижда отварянето на още ресторанти Texas Chicken през следващите години.

"Горди сме, че ще споделим марката Texas Chicken с българските клиенти", каза Бил Шрайбър - вицепрезидент по световното бизнес развитие в Texas Chicken®/Church’s Chicken®.

"Комбинацията от висококачествено хрупкаво пиле и прясно приготвени продукти в домашен стил с иновативния ни ЗВЕЗДЕН дизайн ни дава увереност, че хората в София и в цяла България ще се влюбят в нашата марка", допълни той.

В допълнение към двата ресторанта се очаква откриването и на трето заведение през ноември в Кино Арена Запад София.

"Марката Texas Chicken има дълга история в предлагането на висококачествени продукти на страхотни цени", каза Иво Миликин - управител на Синема Ентъртеймънт ЕООД.

"Вярваме твърдо, че прибавянето на Texas Chicken към нашето портфолио ще бъде ползотворно и за двете компании и ще даде началото на едно обещаващо бизнес развитие в България. Texas Chicken ще стане любимия бранд на клиентите, които обичат сочно, хрупкаво пиле", каза още Миликин.

Специалитети на ресторантите Texas Chicken са вкусното хрупкаво ръчно панирано пиле по оригинална или пикантна рецепта, приготвяно на малки партиди през целия ден, както и филетата, разнообразието от сандвичи и класическите домашни гарнитури на отлични цени. Емблематичните продукти са медените бисквитки, прясно замесени и изпечени на място, Mexicana сандвичът, Mexicana Wrap, както и разкошните десерти като сладоледената бисквитка с топинг карамел, ягода или шоколад.

Ето и какво каза вице президентът Зак Колиъс за новооткритите ресторанти и вкуса на продуктите в менюто на Texas Chicken в интервю за Vesti.bg:

- Отворихте ресторант в сърцето на българската столица, още един в „Дружба“, планирате и трето откриване в София. Мислите ли за още ресторанти из други градове в България?
- Когато стартираме бранда Texas Chicken в нова държава, винаги искаме да открием ресторант в центъра на столицата й. Тези локации осигуряват голяма експозиция и доверие към марката. След като създадем около седем ресторанта в София и твърдо изградим марката и нашите операции, ще започнем с разширяването на територията на цялата страна.

- Кои са най-емблематичните ястия в менюто на Texas Chicken, които ще очароват българските клиенти?
- Нашите основни продукти са пикантните и оригинални пилешки меса с кости, както и медено-маслените ни бисквити (всъщност, не точно бисквити, а сладки хлебчета), Мексиканският ни сандвич (плоско хлебче с пикантни и оригинални пилешки панирани късчета). Уверени сме, че нашите български гости ще прегърнат идеята за хрупкави, свежи, сочни и смели ароматни вкусове, които представляват тези продукти.

- Планирате ли да включите нови опции в менюто, повлияни от местната кухня?
- Към този момент сме фокусирани върху основните менюта и пазарното проучване потвърждава, че българите ще се насладят на тези продукти. Ще проучим някои от местните вкусове, ако и когато клиентите ни ги поискат в бъдеще. Ние никога няма да бъдем експерти в създаването на българска храна, но с течение на времето се надяваме да включим част от голямата кулинарна история на страната в нашето меню.