0
Вн ненците "Дийп зоун" кандидатстват с най-много песни - три, в конкурса на БНТ, който ще избира българския участник в тазгодишния конкурс на Евровизия (Еurovision.tv).

Освен с "The Dance Of The World" по текст на Александър Кипров и музика на Диян и Любо Савови, бащата на диджей Дидо е написал две парчета, с които ще се представят вокалистките Айя и Весела Желева - "My Love" и "Вярвай", а аранжиментът е на "Дийп зоун".

Прослушването на 24-те композиции, подбрани след предварителна селекция измежду 104, ще се излъчи пряко в събота, 22 януари, по Канал 1 от 20,40 ч.

Това ще е първото участие на страната ни в европейския песенен конкурс, чието тазгодишно издание ще се състои в Киев от 19 до 21 май заради победата на украинката Руслана миналата година.

Екипът около Слави също се представя с повече от една кандидатура.

Трифонов ще пее в дует със Софи Маринова песента "Единствени", на която е съавтор с Годжи и Маестрото, а Галина Димитрова, по-известна като Кали, разчита на текстописеца му Ивайло Вълчев и неговата "Молитва".

Амбициозен е и сформираният квартет между Васил Найденов, Роберта, Мариана Попова и Орлин Горанов.

Те изпълняват композицията на Румен Бояджиев от ФСБ и Александър Бръзицов "Аз знам" по текст на Даниела Кузманова.

Условията за кандидатите позволяват участието и на хитове от последните месеци като "Ако има рай" на Владимир Ампов-Графа и "Не мога" на Нина Николина.

Дони и Нети ще пеят в дует неговата "Покажи ми", Нона Йотова е допусната с "Ке те молам", а Веселин Маринов - със "Следа по пясъка".

"Гравити ко." се явяват с англоезичната "What I want", група "Кафе" - с "Lorrain", момичешкият дует "Ел Ей" - с "Любов на снимка", а рапърът Устата - с "Всички дрехи ми пречат".

Останалите изпълнители са групите "Релакс" и "Мелъди", дует "Мания", Кръстина Кокорска, Дарина Иванова, Сашка Виттау, Стоян Роянов-Я-я, Груди Нейков, Васко Иванов.

24-те ще се оценяват от жури, в което влизат певицата Йорданка Христова, композиторите Стефан Димитров и Красимир Гюлмезов, главният редактор на сп. "Ритъм" Ивайло Кицов, продуцентът на "Българският Топ 100" Константин Марков, поетът Александър Петров, музикантът Иван Лечев и др.

Финалът в родния конкурс е на 12 февруари в НДК, до който ще бъдат допуснати 12 песни.

Победителят оттам не е сигурен финалист в "Евровизия 2005" и първо трябва да участва в полуфинала на 19 май.

Най-известните лауреати от състезанието са "АББА", които през 1976 г. изгряват с хита си "Ватерло".

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@