0

И лия Лазаров е новият главен секретар на СДС, обяви председателят на синята партия Петър Стоянов след заседание на Националния съвет на СДС.

Досегашният главен секретар Иван Колчаков, който е и депутат, сам се е отказал от поста. Като промениха устава на 8 април т. г. в ръководството на СДС решиха, че един и същи човек не може да заема повече от един ръководен пост в партията. Бившият кмет на Пазарджик д-р Колчаков е и зам.-председател на СДС и щял да продължи да изпълнява тази длъжност.

Петър Стоянов оцени стъпката на Колчаков като достойна и му благодари за направеното в качеството му на главен секретар.

Илия Лазаров беше началник на кабинета на Петър Стоянов като държавен глава от 1997 до 2001 г. и е един от най-близките му хора. Стоянов искаше да го направи член на Националния изпълнителен съвет още на конференцията през миналата година, на която той самият стана председател, но тогава на Лазаров не му достигнаха гласове.

Илия Димитров Лазаров е 40-годишен, има висше образование "Магистър по международни отношения и международно право". Бил е консултант на частни фирми за инвестиции в недвижими имоти, ръководил е фирмите "Лазаров-Недев" АД и "Лучани имобилиаре" АД, от 2004 г. е изпълнителен директор на Голф-клуб "Ибър" АД, гр. Долна Баня.

От 1991 до 1997 г. е членувал в Демократическата партия в СДС, от 1991 до 1994 е бил областен координатор на СДС за Софийска област, от 1994 до 1997 г. - началник на отдел "Информационен" на СДС. От март до октомври 2002 г. е членувал и е работил като международен секретар в БДС "Радикали" на Евгений Бакърджиев.

Член е на СДС от 2002 г. Владее испански, френски, английски, италиански, руски език. Женен е, има две дъщери.

Преди два месеца Стоянов го назначи за "мениджър" в централата на СДС. "Ще бъде без заплата, ще идва три пъти седмично", казал Стоянов на заседание на НИС на 24 януари 2006 г. И се мотивирал, че това не е подмяна на политическата воля, а начин за въвеждане на ред в СДС, защото в централата нямало работещ апарат. Още тогава д-р Колчаков предложил Лазаров да бъде назначен като началник на кабинета на председателя на СДС, макар такава длъжност да не съществува

Възможно е смяната да е предизвикана от разследване в централата на СДС за системно изтичащите протоколи от заседанията на НИС, подозират някои членове на Националния съвет. През последните шест месеца няколко пъти такива протоколи се появяваха в един уеб сайт и в някои вестници.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@