Още по темата

Загадките поставят въпроси, чийто отговори може никога да не узнаем. Предлагам да видим 5-те най-големи неразгадани мистерии.

5. Стоундхендж

Стоунхендж е най-известният мегалитен паметник в света. Намира се в средата на равнината Солсбъри в Кралство Великобритания. Стоунхендж е една много удивителна постройка, чиято мистерия е не как големите камъни стоят един върху друг, а защо е построен.

4. Джак Изкормвача

Джак Изкормвача е псевдоним на сериен убиец с неустановена самоличност, действал в района на Уайтчапъл през втората половина на 1888 г. Псевдонимът присъства в много филми и сериали. Макар и да е убил брутално 11 жени, той никога не е бил идентифициран. Повечето от жертвите му са били проститутки, чийто тела са били осакатени до неузнаваемост.

3. Голямата стъпка

Още познат като Саскуоч, голямата стъпка е създание, което живее в снежният планински район на Щатите и Канада. Начинът, по който изглежда, много наподобява на горила, но походката му е човешка.

2. Атлантида

Атлантида е легендарен остров, чието съществуване и местоположение все още не може да бъде определено. Смята се, че там са живели русалки и тритони. Първото известно споменаване е в диалозите „Тимей“ и „Критий“ на древногръцкия философ Платон. Сега, след като островът е потънал, много хора все още се чудят дали е истински, търсейки останките му на дъното.

1. Полтъргайстът Макензи

Greyfriars Kirkyard (Грейфеърс Къркярд) е гробище в Единбург, Шотландия. Полтъргайстът, който обитава гробището, е най-известната забележителност. Хората, които ходят там, получават натъртвания и драскотини, а някои дори припадат веднага щом влязат в "Черния Мавзолей", където е погребан сър Джордж Макензи.

Вижте още класации във видео влога top_of_the_tops по Vbox7.