А ромат на печени сливи, примесен с нежно ухание на ванилия в пухкав пандишпан блат - с това ни изкушава днес кулинарният влогър Диди.
Ето и необходимите продукти, за да заухае и вашата кухня на есен:
1кг. сини сливи
100гр. масло
1ч.ч. брашно
1ч.ч. захар
4 яйца
бакпулвер
ванилия
пудра захар
Разполовете сливите, залейте ги със 100 гр. разтопено масло и запечете във фурната.
Разделете белтъците и жълтъците и ги разбийте по отделно.
Към жълтъците прибавете захарта, ванилията и бакпулвера.
Добавете внимателно белтъците към жълтъците и разбъркайте с брашното.
Разпределете сместа върху сливите и печете на 180 градуса до готовност.
Да ви е сладко!
Още сладки предложения
Как да си приготвим вкусни арменски сладки
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!