Още по темата

Луна парковете са забавни места, но нека да си признаем, че онези влакчета, които те въртят надолу с главата и се спускат почти отвесно, не са за всеки.

Един от най-известните „ролър костъри“ в света е „Барон 1898“, намиращ се в Холандия. Съоръжението е наистина със смайващи размери. Издига се 30 мера над земята и предлага солидни дози адреналин на смелчаците, престрашили се да се качат. Ъгълът на спускане е 87 градуса, което означава, че вагоните се стрелват надолу почти отвесно, а скоростта, която развиват, е 90 километра в час. Всичко това е коствало на луна парка цели 18 млн. евро.

Но това са само цифрите, нещото, което наистина отличава „Барон 1898“, са „мините“, в които влакчето се спуска от огромна височина. Бълващи зрелищен дим, те наистина изглеждат твърде мънички от огромната височина, от която вагоните политат към тях. Разбира се, влакчето спира точно на най-високата точка, за да могат пътниците да се насладят на предстоящото спускане.  А, ако някой размисли в последния момент … е, за негово съжаление пътят надолу е само един.  

Може да видите невероятният „Барон 1898“ и страховитите „мини“ във видеото към поста.