Н ай-популярният алкохол в кулинарията е виното, но бирата също се оказва отличен помощник в приготвянето на разнообрази и вкусни ястия.
Кехлибарената напитка е чудесно средство за мариноване на по-големички парчета месо. Често се добавя и в панировката, защото има способността да я прави много по-бухнала.
Това се дължи на активна мая, която е отговорна за бухването на тестените изделия.
Ако се добави бира към тесто, то продуктът става по-мек, а трайността му се удължава.
Затова, ако следвате стриктно рецептата за питка с бира и босилек, несъмнено ще приготвите пухкав и ароматен хляб.
Нужните продукти:
3 ч. ч. брашно
3 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. сушен босилек
1 ч. л. черен пипер
1 ½ ч. ч. бира
В купа смесете брашното, бакпулвера, захарта, солта, босилека и черния пипер.
Замесете тестото като бавно добавяте бирата и разбърквате.
Месете до получаване на меко и еднородно тесто.
Поставете в намазнена тава и печете на 200 градуса за около 40-50 минути.
Повече за замесването на биреното тесто, може да видите във видеото от канала „Да сготвим с Милена“.
Ето няколко интересни идеи и за десерти:
Направете бисквитена торта за 10 минути
Вкусни „Американски бисквити“ с шоколад
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!