К артофът е едни от най-предпочитаните продукти в родопския край и без съмнение той е звездата в традиционния пататник.
Нужните ни продукти за него са:
1 кг. картофи
3 яйца
100 гр. сирене
100 гр. кашкавал
4-5 супени лъжици зехтин
2 домата
босилек, сол и черен
Обелете и настържете картофите на едро ренде. Овкусете ги е зехтин, сол, босилек и черен пипер.
За заливката смесете яйцата и сиренето. Поръсете тавичка с галета, разпределете картофите и залейте с яйцата и сиренето.
Когато пататникът придобие златиста коричка, го поръсете с кашкавал.
Вижте един хитър начин как да разделите ястието на равномерни порции във видеото от канала на vbox7.com “Да сготвим с Милена“.
Вижте още по темата:
Не руло, а кълбо "Стефани" - любима рецепта, но по-различна (видео)
Бързи и вкусни гризинки - как да си ги направим
Вкусни и ароматни портокалови пилешки пуканки
Топла и ароматна фокача - как да си я направим
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!