С осът Бешамел е един от петте основни соса в класическата френска кухня, но той се използва и в редица италиански рецепти.
Трудно можем да си представим паста или лазаня без Бешамел.
Необходими продукти:
кори за лазаня
300 мл. доматен сос
200 гр. шунка
200 гр. кашкавал
50 гр. настърган кашкавал
За соса:
60 гр. масло
3 с. л. брашно
800 мл. прясно мляко
индийско орехче
сол
черен пипер
За направата на соса са необходими три основни съставки масло, брашно и прясно мляко.
Разтопете маслото и запържете брашното в него. Добавете млякото и подправките. Тънкостите от приготвянето на соса може да видите във видеото от канала „Да сготвим с Милена“.
Нарежете кашкавала не филийки и подредете лазанята в тава.
Започнете с доматения сос, върху него корите за лазаня, Бешамела, шунката и кашкавала, отново корите, докато продуктите не свършат.
За финал настържете кашкавал.
Вижте още няколко лесни рецепти:
Как да направим вкусно азиатско ястие
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!